Bindevævsmassage

Løs op for spændinger i hele kroppen med Rosenberg Teknik

Nænsom og udrensende massage

Bindevævet er et komplekst system af væv, der omgiver og støtter alle kroppens organer, muskler, sener og knogler. Det er med til at holde kroppen sammen og giver den stabilitet og bevægelighed.

Bindevævsmassage bearbejder bestemte reflekszoner i det dybere væv med en special massageteknik, hvor jeg bruger blide tryk, løsner og strækker huden. Denne massageteknik virker ikke kun på bindevævet. Den påvirker også det autonome nervesystem, som regulerer muskler og de indre organer, og den virker stærkt på lymfesystemet og har derfor en udrensende virkning. Med bindevævsmassage forbedrer du kroppens balance og fleksibilitet.

Bindevævsmassage er også velegnet til dig, som ønsker at forbedre bevægelsesfriheden og reducere følelsen af stress og uro. Når stramme bindevævslag bliver løsnet, så bliver blod- og lymfegennemstrømingen øget, affaldsstofferne transporteret væk og kroppen kommer i balance igen.

Bindevævsmassage kan også støtte op om vægttab.

Hvad kan bindevævsmassage hjælpe på?

  • Smerter i muskler, led og knogler
  • Hovedpine og migræne
  • Stress og søvnproblemer
  • Kroniske smertetilstande
  • Behandling af arvæv
  • Sportsskader eller andre former for skader.

Hvis du lider nogle af disse symptomer, så kan bindevævsmassage lindre og afhjælpe dem. 

Med regelmæssig bindevævsmassage, kan du holde bindevævet sundt og smidigt og forebygge muskelspændinger og smerter.

Book en tid på 22 57 95 36

Sådan foregår bindevævsmassage

Behandlingen starter med en samtale om dine symptomer, hvor jeg forklarer, hvordan jeg kan hjælpe dig. Under behandlingen ligger du på min briks. Jeg bruger forskellige teknikker til at massere bindevævet:

  • Strøg: Langsomme, rytmiske strøg, der hjælper med at løsne op for spændinger.
  • Tryk: Lokalt tryk, der hjælper med at løsne op for dybtliggende spændinger.

Jeg er hele tiden opmærksom på dine signaler og justerer massagen efter behov.

Bindevævsmassage er en blid behandlingsform, men du bør tale med din læge først, hvis du har en kronisk sygdom. Jeg udfører ikke bindevævsmassage i områder, der har åbne sår eller infektioner.

Få bindevævsmassage i Horsens

Hvis jeg vurderer, at det kan hjælpe på dine udfordringer, så vil jeg inddrage andre teknikker i behandlingen. Her kan du se de øvrige teknikker, jeg bruger.

En behandling varer ca. 60 minutter og koster 700 kr.

Ring på 22 57 95 36 for mere information

Ida P. Rolf Metoden

I denne metode bruger jeg bindevævsmassage til at befri din krop for spændinger og stivhed. Det er et forløb på ti behandlinger, hvor kroppens struktur bliver genoprettet.

Efter behandlingsforløbet vil du opleve mere energi og fysisk frihed – du vil kort sagt opleve at være en endnu bedre udgave af dig selv.

Læs mere om Ida P. Rolf Metoden her

Hvad er bindevævsmassage?

Når de fleste mennesker tænker på massage, tænker de oftest på at løsne spændte og stive muskler. At massere bindevæv er nyt for de fleste. Bindevævet inkluderer de mellemste og dybeste lag i huden (læderhud og underhud), ledbånd og den hinde, der omgiver knoglerne.

Bindevævet kan være hårdt og blødt. Når det er hårdt, hjælper det f.eks. musklerne med at holde kroppen i faste stillinger – det kan være, når vi står stille og holder noget i udstrakt arm. Når bindevævet er blødt og slapper af, kan kroppen også slappe af, som når vi sidder i en sofa eller ligger ned.

Bindevævet kan hurtigt skifte fra en tilstand til en anden. Denne elastiske evne hjælper os, når vi laver hurtige, gentagne øvelser – f.eks. svømmer eller løber. Denne evne er på sit højeste i barndommen og bliver mindre, jo ældre vi bliver. Enhver krop har områder med spændinger, som kan stamme fra traumer eller fra vaner med gentagne bevægelsesmønstre.

Det kan påvirke dit bindevæv
Hvis der har været et fysisk chok, arvæv eller mangel på bevægelse over en længere periode, bliver grundsubstansen hård og mister evnen til at optage vand og vende tilbage til en blød tilstand. Også stress og negative følelser som f.eks. irritation og bekymringer frigør hormoner i blodet, som påvirker bindevævet på en negativ måde. Som et resultat af disse påvirkninger bliver vi stadig mere stive. Hos mennesker, der har fået meget massage, mediteret eller lavet øvelser, er der færre områder med spænding.

Sådan genvinder bindevævet sin funktion
Under bindevævsmassagen lægger jeg et let tryk på et spændt område i bindevævet, så der bliver dannet en elektrisk strøm, Den mængde strøm, som kører igennem bindevævet, forandres afhængig af vandindholdet i bindevævet. Er der skader, aldring eller manglende bevægelse, bliver bindevævet udtørret. Når jeg anvender det rigtige tryk, bliver der skabt et elektrisk signal, som bevæger sig langs baner i bindevævet til det sted, hvor vævet er tørt. Den elektriske energi tillader vævet dér at optage vandmolekyler og genvinde sin optimale funktion.

Når bindevævet bliver bearbejdet, sker der også en påvirkning af det autonome nervesystem, som er ansvarlig for reguleringen af forandringer i tilstanden mellem spænding og afslapning i kroppen. Det omfatter både spænding i muskelsystemet og reguleringen af de indre organers funktion.