Få mere energi og velvære

Ida P. Rolf Metoden sætter din krop fri

Bedre kropsholdning – bedre vejrtrækning

Ida P. Rolf Metoden bliver også kaldt Strukturel Integration (SI). Det er en gennemgribende restaurering af kroppens struktur, der giver dig mulighed for at starte på en frisk – i en ny og bedre udgave.

Struktur er det indbyrdes forhold mellem kroppens forskellige segmenter – hoved, nakke, bryst, hofter, ben og fødder. Integration er den proces, hvor jeg retter disse segmenter, så de er balanceret lige over hinanden. I en afbalanceret krop hviler hovedetkomfortabelt på skuldrene. Vægten fra skuldrene og brystet er centreret over hofternes tyngdecenter og hele kropsvægten er fordelt på fødderne. Du vil føle en lethed og samtidig får du en stærk følelse af ”grounding” gennem fødderne.

Begrænsninger og eventuelle smerter vil aftage eller helt forsvinde, og ofte finder klienten en livskvalitet og tilfredshed, som rækker ud over at vende tilbage til livet, som det var før behandlingsforløbet.

Du behøver dog ikke at have konkrete problemer for at få glæde af et behandlingsforløb, da behandlingen kan hjælpe til at opdage nye kropslige muligheder. Når kroppens panser bliver løst op, så kan der dukke et helt nyt livspotentiale frem, som har været undertrykt. Det kan være til stor glæde for f.eks. sportsfolk og alle andre, der vil bryde gamle mønstre, øge bevægelsesfriheden og få mere energi.

Hvad kan Ida P. Rolf Metode hjælpe på?

 • Dårlig kropsholdning, nedsat bevægelse og stivhed
 • Hovedpine og migræne
 • Nakkesmerter og skulderproblemer
 • Piskesmæld
 • Ryg- og iskiassmerter
 • Fordøjelsesproblemer
 • Operationsmén og kroniske smerter
 • Nedtrykthed
 • Og meget mere.

Hvis du lider nogle af disse symptomer, så kan Ida P. Rolf Metoden lindre og afhjælpe dem.

Ida P. Rolf Metoden er et opbyggende forløb på 10 behandlinger. Teknikken hedder Rosenberg Teknik, og det er effektiv bindevævsmassage, der også involverer dyb bearbejdning af musklerne. Det kan være ubehagelig, men varer dog kun kort tid. Under den 10. behandling står du op en del af tiden.

Book en tid på 22 57 95 36

Sådan foregår et behandlingsforløb

De 10 behandlinger i et forløb har hver sit delmål:

 1. At frigøre vejrtrækningen ved at arbejde med brystkassens muskler, ribbenene og mellemgulvet – jeg frigør skuldrene fra brystkassen, så skuldrene kan bevæge sig frit uden at påvirke vejrtrækningen.
 2. At gøre fødderne til et godt, vægtbærende fundament for resten af kroppen – jeg arbejder på lægbenet og på fødderne.
 3. At arbejde på hele kroppen fra siderne – jeg løsner de overspændte områder, hvad enten de ligger på forside eller bagside af kroppen.
 4. At balancere hofterne – jeg arbejder på at frigøre hofterne nedefra og fra indersiden med afspænding langs indersiden af benene.
 5. At gøre kroppens forside længere fra solar plexus til knæene – efter at have arbejdet på mavemusklerne, afslutter jeg behandlingen med at arbejde direkte på den dybtliggende psoasmuskel.
 6. At forlænge hele bagsiden af kroppen fra fødderne til hovedet – jeg balancerer spænding/afspænding og frigør hofterne bagtil.
 7. At afbalancere hovedet på nakken – jeg frigør hovedets bevægelser ved at arbejde på nakkemusklerne, både de store og de små muskler, og så frigør jeg tyggemusklerne og afbalancerer kæben.
 8. At frigøre de øverste lemmer – jeg integrerer skuldrene, armene, albuerne, håndleddene og hænder og fremmer dermed samarbejdet mellem alle muskler i dette store område.
 9. At integrere de nedre lemmer – jeg forbedrer musklernes funktion i dette store område – fødderne, benene og hofterne.
 10. At integrere hele kroppen og fuldende serien af behandlinger.

I hele forløbet anvender jeg bindevævsmassage, som afspænder nervesystemet, musklerne og bindevævet. Det er en behandlingsform, som retter kroppen op, giver en bedre kropsholdning, øger fleksibiliteten og forbedrer vejrtrækningen. Læs mere om bindevævsmassage her.

Hvis jeg vurderer, at det kan hjælpe på dine udfordringer, så vil jeg inddrage andre teknikker i behandlingen. Her kan du se de øvrige teknikker, jeg bruger.

En behandling varer ca. 60-90 minutter og koster 700 kr.

Ring på 22 57 95 36 for mere information

Bliv klogere på Ida P. Rolf Metoden

Centralt i Ida P. Rolf Metoden står kropsholdning og vejrtrækning. Efterhånden som vi bliver ældre, bøjer vi gradvist mere og mere forover og bliver kortere på forsiden af kroppen. Med årene bliver musklerne omkring brystkassen mere og mere spændte, og det indsnævrer langsomt og umærkeligt åndedrættet. Hvis vi ikke gør noget for at modvirke alderens normale sammenkrumning, mister vi ca. ½ liter indåndingskapacitet for hver 10 år, der går.

Det vigtige åndedræt
Den vigtigste faktor for et langt og sundt liv er indåndingskapaciteten. Det fremgår af et studie fra Harvard University i USA, hvor læger har undersøgt forventet levealder, sundhed og det at ældes gennem 25 år. Overraskende nok er indåndingskapaciteten vigtigere, end om du ryger, motionerer og spiser sundt eller ej.

Målet med de ti behandlinger er at forbedre din struktur og friheden i dine bevægelser.

Derfor arbejder jeg med din krop som helhed fremfor at fokusere på at behandle et bestemt område. Når din balance og bevægelse bliver bedre, følger det naturligt, at de fleste af dine gener vil blive mindre eller helt forsvinde – det kan være stiv nakke, frossen skulder, spændingshovedpine, rygsmerter, hofteproblemer eller smerter i ben og knæ.

Bindevævsmassage
Afspændingen af kroppen foregår med bindevævsmassage, som påvirker både muskelceller og bindevæv – en ”muskel” er faktisk en bindevævssæk (muskelhinde) med indlejrede muskelfibre. Når jeg får muskelhinden til at slappe af, bliver muskelfibrene afslappede. Jeg kan løsne en muskel med et let tryk på muskelhinden og behøver derfor ikke mase dybt ned i musklen. Det er en blid og behagelig massageform – du kan læse mere om bindevævsmassage her.

Mange begynder et behandlingsforløb på grund af fysiske smerter eller kriser, men det er også velegnet til mennesker, der ”bare” er interesseret i større velvære og livskvalitet. De ti behandlinger kan give mange gevinster:

Mere energi
Når din krop er afbalanceret, skal du bruge mindre energi for at holde dig oprejst, når du står, sidder eller går, så du kan udrette mere med mindre indsats.

Mere effektive og graciøse bevægelser
Du behøver ikke bruge ekstra energi for at modvirke modstanden fra spændte muskler og stive led.

Gøre din krop yngre
Kroppen bliver mere og mere spændt som årene går. Psykiske og fysiske traumer efterlader også deres spor i kroppen. Hvis disse chok ikke bliver behandlet, fremskynder de aldringsprocessen.

Slippe dine spændinger fri
Din krop vil føles yngre, lettere og fungere bedre.

Bedre kropsholdning
En forkert kropsholdning kan medføre fysisk smerte. Med de 10 behandlinger vil du opleve en oprejst og flottere kropsholdning.

Bedre vejrtrækning
En vigtig faktor for et langt og sundt liv er indåndingskapaciteten.

Stort velbehag
Selve behandlingen er meget afslappende og berøringen er let. Der vil dog også blive arbejdet dybt i musklerne.

Blivende effekt
Kroppens egne ressourcer hjælper til at behandlingerne bliver integreret i din krop.